Marc Van Uytven start op 10 januari als directeur psychiatrisch ziekenhuis

Volgende maandag start Marc Van Uytven als algemeen directeur van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan Baptist in Zelzate, een ziekenhuis dat deel uitmaakt van de groep Broeders van Liefde. Het centrum is onder meer gespecialiseerd in forensische psychiatrie.

"Ik ben heel erg blij dat ik dit engagement op mij mag nemen", aldus Van Uytven die voordien al zijn sporen verdiende in de directie van enkele algemene ziekenhuizen. Zijn trackrecord mag er immers wezen: sinds mei 2013 stond hij aan het roer van het OLVZ Aalst waar hij mee de financiële situatie van het OLV rechttrok en ook impulsen gaf aan de nieuwbouw. Nadien volgde een intermezzo waarin hij zich eerder toelegde op ecologische vernieuwingen, zie hiervoor ook zijn recent opiniestuk in De Specialist. Hij hield er onder meer een pleidooi voor een green deal en wees Nederland aan als voorbeeld.

Nog eerder was hij aan de slag in de kliniek Maria’s Voorzienigheid, het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Franciscus en AZ Groeninge Kortrijk. In Kortrijk was hij lang directeur financiën en informatica.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Philippe DUYCK

    04 januari 2022

    schitterende keuze , dikke proficiat aan de instelling en aan Marc