Met Fiat Panda naar Mongolië voor Mercy Ships

Drie vrienden die samen aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen gestudeerd hebben, wagen zich aan De Mongol Rally ten voordele van de liefdadigheidsorganisatie Mercy Ships.

"Met dit avontuur willen we mensen bewust maken van het fantastische werk dat Mercy Ships levert en anderen inspireren om net zoals ons een actie op poten te zetten."

De Mongol Rally: veilig tot in Mongolië

De uitdaging start op 21 juli 2019 Praag. Aankomst is toegelaten tussen 14 augustus en 16 september in de Russische stad Oelan Oede. Olivier Lenaerts, Elias Vanhaverbeke en Miguel Timmermans doorkruisen tijdens dit avontuur maar liefst 18 landen: Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Servië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Turkije, Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgistan, Kazachstan, Mongolië en Rusland.

Het reglement bepaalt dat de motorinhoud van het voertuig beperkt moet zijn tot een volume van 1,2 liter. De voertuigen die deelnemen aan de tocht zijn dus per definitie klein. Door de beperkte ruimte die wordt ingenomen door de uitrusting, zal het onderweg draaien om het gebruik van sociale en technische vaardigheden om te garanderen dat het team, na 16.000 kilometer, de aankomst heelhuids bereikt.

Het doel van dit avontuur is om veilig tot in Mongolië - en terug – te geraken en onderweg een mooi bedrag in te zamelen voor Mercy Ships België. Olivier, Elias en Miguel willen deze liefdadigheidsorganisatie niet alleen financieel steunen, maar ook graag wat meer in de kijker zetten. “We willen de buitenwereld bewust maken van hun goede werk en we zouden graag anderen inspireren om net als wij een uitdaging aan te gaan ten voordele van Mercy Ships.”

Mercy Ships is een internationale vereniging die gratis medische hulp brengt naar de allerarmsten in Afrika. Mercy Ships gebruikt daarvoor het grootste private ziekenhuisschip ter wereld, de Africa Mercy. Aan boord bevinden zich meer dan 400 geëngageerde vrijwilligers die zelf hun reis en verblijf betalen.

 

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.