Vandenbroucke geen voorstander van verplichte vaccinatie

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is geen voorstander van verplichte vaccinatie tegen COVID-19. Dat heeft hij vanmiddag geantwoord op vragen in de Commissie Gezondheid van de Kamer.

Nu de vaccinatiecampagne al enkele weken loopt, blijkt dat niet iedereen even enthousiast is om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Vooral in Brussel en Wallonië is dat het geval, ook bij verzorgend personeel in de woonzorgcentra. Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder bij zorgkoepel Zorgnet-Icuro, brak daarom maandag een lans voor verplichtte vaccinatie voor het zorgpersoneel.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is daar geen voorstander van, zei hij in de Kamercommissie Gezondheid. "Ik denk dat dat zeer moeilijk ligt, en dat dat ons probleem niet oplost." De sp.a-vicepremier ziet meer heil in overtuiging. "We begrijpen dat mensen soms twijfelen, maar we moeten rekenen op de feiten. Het is overduidelijk dat de vaccins werken, dat mensen beschermd worden tegen ziekenhuisopname."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.