Brandweerzone Centrum bemant Paramedisch Interventie Team AZ Sint-Vincentius Deinze

De Oost-Vlaamse brandweerzone Centrum, die zich uitstrekt over de brede omgeving van Gent, zal voortaan het Paramedisch Interventie Team (PIT) van het AZ Sint-Vincentius Deinze bemannen. De zone voorziet 24 uur op 24, 7 dagen op 7 een hulpverlener-ambulancier voor de bijzondere ziekenwagen. 

Die heeft ook een gespecialiseerde spoedverpleegkundige aan boord, die door het ziekenhuis wordt ingezet. 

 AZ Sint-Vincentius Deinze baat al sinds de lancering in 2007 een Paramedisch Interventie Team uit. De stad Deinze voorzag voorheen het personeel voor de PIT, dat werd ingezet voor interventies die zich qua ernst situeren tussen een MUG en een klassieke 112-ziekenwagen. Het Paramedisch Interventie Team kan ook ingezet worden wanneer de MUG niet binnen de 15 minuten ter plaatse kan komen. 

Eens de patiënt is ingeladen kan de PIT-verpleegkundige, die daarvoor een speciale opleiding krijgt, al bepaalde medische handelingen stellen of bepaalde medicatie toedienen. In geval van twijfel kan er ook een videolink met het ziekenhuis tot stand worden gebracht. Een urgentiearts kan dan adviseren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.