Nieuwe gebruiksvriendelijke app voor patiënten die heup- of knieprothese krijgen

De dienst Orthopedie van het A.S.Z. maakt sinds kort gebruik van een gloednieuwe app, MyMobility. Deze gebruiksvriendelijke app werd ontwikkeld door Zimmer Biomet, patiënten kunnen hem gratis downloaden in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android). Dit digitale platform onderstteunt patiënten die prothesechirurgie aan de heup of knie dienen te ondergaan.

Via de app ontvangt de patiënt op maat gemaakte meldingen, voorlichting en instructievideo’s. De arts kan via een dashboard op afstand de vorderingen en het activiteitenniveau van de patiënt inzien en, indien nodig, bijsturen tijdens de controle raadpleging.

Het gebruik van de app zorgt voor een goede voorbereiding naar aanleiding van de geplande orthopedische ingreep en fungeert als digitaal hulpmiddel gedurende de revalidatie.

“Met deze app is het mogelijk om als arts op een afstand de patiënt nauw op te volgen, zowel voor als na de operatie. De patiënt kan de resultaten volgen en bekijken hoe zijn revalidatie vordert. Dat zorgt ervoor dat we een hoog kwalitatieve zorg en persoonlijke aanpak kunnen aanbieden”, vertelt dr. Martijn Raaijmaakers, orthopedist A.S.Z.

Dankzij MyMobility kan de orthopedist gegevens verzamelen en monitoren voor de voorbereiding op de ingreep en het verloop van het herstel van de patiënt. Bovendien krijgt de behandelend arts inzicht in de ontwikkeling van het dagelijkse activiteitenniveau van de patiënt. De app vervangt geen bezoek aan de kinesist maar dient als hulpmiddel voor een vlot herstel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.