Kamerlid Jan Bertels kabinetschef gezondheidszorg minister Vandenbroucke

Kamerlid Jan Bertels (sp.a) start op 1 november als kabinetschef gezondheidszorg bij minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. En niet Inti Ghysels, de directeur van de studiedienst van de sp.a, wordt kabinetschef algemeen beleid, maar wel Mathias Dobbels, de voormalig kabinetschef van Brussels minister Pascal Smet. Dat maakte het kabinet-Vandenbroucke donderdagavond bekend.

Bertels, afkomstig uit Herentals, zetelt sinds 2014 achtereenvolgens in het Vlaams en Federaal Parlement. Voor Bertels verkozen werd, was hij jarenlang directeur-generaal bij de FOD Sociale Zekerheid. Hij werkte ook een achttal jaar als adviseur sociale zekerheid op de sp.a-kabinetten van Jan Peeters en Johan Vande Lanotte. Gitta Vanpeborgh, sp.a-schepen in Mortsel, zal Jan Bertels opvolgen in de Kamer.

Mathias Dobbels, de voormalig kabinetschef van Brussels minister Pascal Smet, wordt kabinetschef voor het vicekabinet van ministers Frank Vandenbroucke en Meryame Kitir. Inti Ghysels, die eerder werd genoemd in die functie van kabinetschef algemeen beleid, blijft op vraag van voorzitter Conner Rousseau directeur van de studiedienst van de sp.a.

Ri de Ridder tot slot, de voormalige topman van het RIZIV, wordt strategisch adviseur op het kabinet-Vandenbroucke. "Hij zal zich in eerste instantie volledig toespitsen op het beheer van de COVID-crisis", klinkt het in het persbericht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.