UZ Brussel laat vanaf 10 januari tijdelijk geen bezoek toe

Vanaf maandag 10 januari laat het UZ Brussel tijdelijk geen bezoek meer toe, gezien de aanhoudende druk op het ziekenhuis, de soepelere test- en quarantaineregels en de grote besmettelijkheid van de omikronvariant.

Het ziekenhuis beseft dat dit een grote impact heeft op patiënten en bezoekers, maar "wil zijn patiënten, bezoekers en medewerkers zo optimaal mogelijk beschermen tegen dit toch wel heel besmettelijke virus", klinkt het in een mededeling op de website.

Er gelden enkele uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden, bijvoorbeeld in palliatieve context. "Familieleden worden in dat geval verder ingelicht via de verpleegeenheden over de bezoekvoorwaarden en ontvangen dan een rode bezoekerskaart", aldus het UZ. Enkel die rode kaarten gelden nog als toegangsbewijs vanaf maandag, de groene bezoekerskaart is niet langer geldig.

In het kinderziekenhuis KidZ Health Castle mogen broers en zussen niet op bezoek te komen, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden. Voor ouders of andere begeleiders zijn er specifieke regelingen. 

"Het UZ Brussel stelt alles in het werk om patiënten en hun familieleden in deze moeilijke omstandigheden toch maximaal in contact te brengen met elkaar", klinkt het nog. De infolijn voor familieleden blijft elke dag tussen 08.00 en 18.00 uur beschikbaar via telefoon (02 477 88 01), mailen kan ook naar socialedienst@uzbrussel.be. Via het e-mailadres kunnen ook videochats aangevraagd worden. Verdere afspraken met de arts of de sociaal verpleegkundige blijven telefonisch verlopen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.