Vlaanderen en Nederland verminderen grensregioverschillen gezondheidszorg

Samen met Europa investeren Vlaanderen en Nederland 35,6 miljoen euro in hun grensregio. Negen gezamenlijke projecten moeten helpen de 'red tape' weg te werken voor bijvoorbeeld grensarbeiders en lokale besturen.

De projecten zijn afgeklopt door de Vlaamse en de Nederlandse regeringen en de acht provincies in de Vlaams-Nederlandse grensstreek. Er wordt 35,6 miljoen euro in de regio geïnvesteerd, inclusief de cofinanciering die afkomstig is van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Die toewijzing gebeurt via het interregionale samenwerkingsprogramma van de Europese Unie (Interreg).

Twee projecten, Schakelpunt Grensbelemmeringen en GO Scheldemond, zijn bedoeld om administratieve grensobstakels en juridische verschillen weg te werken op vlak van onder andere openbaar vervoer, gezondheidszorg en grensarbeid. Wat de regionale mobiliteit betreft, zullen gebruikers via een digitaal kanaal van verschillende mobiliteitskanalen gebruik kunnen maken.

De projecten WIJ-Water en Weerbaar Dommelland moeten dan weer duurzaam waterbeheer in de grensregio mogelijk maken. Via Interreg Vlaanderen-Nederland werden nog vijf andere projecten goedgekeurd die gericht zijn op innovatie, toerisme, de arbeidsmarkt en de duurzame koeling van gebouwen.

Met deze nieuwe projecten staat de teller op 52 goedgekeurde projecten in de grensregio.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.