Euthanasieproces -

Euthanasieproces - "Hoe patiënt bij arts komt, is detail" (psychiater) 

"Ik kijk altijd of er nog uitwegen zijn voor wie euthanasie wil." Dat heeft de psychiater die zich moet verantwoorden voor vergiftiging van de 38-jarige Tine Nys in 2010, verklaard voor het Gentse hof van assisen. Volgens de wet moet de geconsulteerde psychiater in dit geval onafhankelijk zijn ten opzichte van de patiënt, maar volgens het openbaar ministerie had ze Tine Nys in behandeling.

"Ikzelf en vele collega's zullen niet meer euthanaseren" (uitvoerende arts euthanasie)

De dokter die de opzettelijke levensbeëindiging uitvoerde van de 38-jarige Tine Nys in 2010 stelt dat het oordeel van de twee andere artsen die de euthanasiewet voorziet, niet van tel is. "Zelf bij twee negatieve adviezen kan ik de euthanasie uitvoeren. De wet zegt dat een positief of negatief advies niet uitmaakt".

Laatste reacties

 • Qualificatie van dit assisenproces tot gifmoord is de reinste onzin , die door elke pleiter kan weerlegd worden zelfs op correctioneel niveau (goedkoper voor de maatschappij)
  Herqualificatie van dit proces zal een volgende stap zijn ,vrijspraak staat anderzijds in de sterren...

  Euthanasieproces – spreken is zilver, zwijgen is goud

 • Misschien moet het voor patiënten dan eenvoudig(er) gemaakt worden om na te gaan welk type transacties er geregistreerd zijn en welke echt "inzage" betekenen in persoonlijke gegevens door wie, wanneer en waarom.

  Nexuzhealth: 'privacyschending' of niet?

 • Beste redactie,

  Na een loopbaan van 35 jaar als ziekenhuisarts, waarvan 13 jaar als hoofdarts in het Sint Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder en even lang als NIAZ-auditor ben ik nu vier jaar met pensioen. Dit laat mij toe met enige afstand te kijken naar zowel...

  Dr. Dirk Maes, kersvers directeur AZ Sint-Lucas Gent, verdedigt accreditatie

 • Graag wens ik collega en studiegenoot Dirk Maes proficiat te wensen met zijn benoeming als Algemeen Directeur van AZ St Lucas Gent. Vriendelijke groeten, Philippe Cuigniez

  Dr. Dirk Maes nieuwe algemeen directeur  AZ Sint-Lucas Gent