Ann De Maere volgt dr. Ivo Jacobs op in Mol

Na plaatsing van een interne en externe vacature en een eerste selectie bleven drie valabele kandidaten over om dr. Ivo Jacobs, ceo H. Hartziekenhuis Mol, op te volgen. Uiteindelijk kwam Ann De Maere als de meest geschikte kandidaat uit de bus. Dr. Jacobs zal zijn bestuurlijke taken in het ziekenhuis nog wat verder zetten na zijn pensionering.

Dr. Ivo Jacobs, ceo H. Hartziekenhuis Mol, gaf het bestuur in november laatstleden de boodschap dat hij zijn rijke loopbaan wou besluiten op uiterlijk 1 juli van dit jaar. Het bestuur ging daarna snel aan de slag gegaan om in opvolging te voorzien voor de naar eigen zeggen 'outstanding kapitein' op het schip.

In samenwerking met het bestuursorgaan, renumeratiecomité en HRM werd een interne en externe vacature geplaatst met functieomschrijving en gewenste classificaties. Uit het ruime aanbod werden een drietal kandidaten geselecteerd  en onderworpen aan een hoogwaardig extern assessment.

Resultaat: vanaf 1 juli (na indiensttreding op 1 juni inoverdracht met de huidige ceo) wenst het H. Hartziekenhuis in zee te gaan met Ann De Maere. De aanstaande ceo is  geboren en getogen en woont nog steeds in Sint-Niklaas. Van opleiding is ze licentiaat in de rechten en kwaliteitsauditor bij Qualicor Europe. Ze kan bogen op een parcours in de ziekenhuissector sinds 1997, waarvan het laatste gedeelte zich afspeelde in het ziekenhuis van Oudenaarde: eerst als HR-manager sinds 2004 als ceo.

Ze stapte in Oudenaarde op als gevolg een conflict met de medische raad. “De medische raad heeft het imago van ons ziekenhuis als betrouwbare partner onherstelbaar beschadigd”, liet ze toen optekenen. De medische raad van zijn kant liet weten dat hij te weinig betrokken werd bij strategische beslissingen, wat uitmondde in een motie van wantrouwen. Die motie werd door iedereen van de medische raad getekend en was dus unaniem. Ze was gericht tegen toenmalig voorzitter van de raad van bestuur Stefaan Vercamer. De positie van Ann De Maere was destijds niet erg duidelijk, al heette het destijds wel dat De Maere "'de voorbije 18 jaar als ceo vele goede zaken verwezenlijkte."

Prioriteiten worden de borging van de zorg voor de patiënt in Mol, de verdere uitbouw van de ziekenhuisactiviteiten in de Zuiderkempen en het individueel zorgplan in samenwerking met Geel. 

Dokter Ivo Jacobs zelf wil zijn bestuurlijke taken in het H. Hartziekenhuis nog verder zetten na zijn pensionering. De voorzitter van de raad van bestuur, Eddy Jennen, hoopt samen met het bestuursorgaan "samen met hem, zijn bestuur en de andere stakeholders, de toekomst in het hoogst noodzakelijke ruimere kader van de Zuiderkempen nog verder vorm te kunnen geven."

> Oudenaarde zoekt uitweg uit impasse

> Nieuwe site eengemaakt AZ Mol-Geel gecheckt qua haalbaarheid

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.