AZ Alma lanceert website op kindermaat

Vorige week stelde de pediatrie van AZ Alma met enige trots haar vernieuwde kinderwebsite voor. Sinds het najaar van 2018 werkte een intern en uiterst fotogeniek team aan een welkome verfrissing van de kinderwebsite.

Sinds de doorstart van AZ Alma in de Ringlaan zijn heel wat communicatiekanalen opgefrist. Een belangrijke ‘to do’ was de kinderwebsite. Een ziekenhuisomgeving spreekt namelijk vaak tot de verbeelding. Zeker voor de kleinsten onder ons. Een geruststellende uitleg van de arts of verpleegkundige kan daarbij het nodige soelaas brengen, maar een visualisatie overtuigt toch dat tikkeltje meer.

Helemaal nieuw is de website nu niet. De vorige versie dateert van 2015 en werd mee dankzij de steun van Rotaract Eeklo-Meetjesland opgericht.

De vernieuwe kindvriendelijke website www.pediatrie.azalma.be neemt je mee in de wereld van lieveheersbeestje Pimpampoen, handpop Victor en Marie. We maken een wandeling doorheen het ziekenhuis en leggen heel verstaanbaar uit hoe een dagopname verloopt, hoe een infuus geprikt wordt, hoe een behandeling verloopt, … Zo bereiden we kinderen (en hun ouders of begeleiders) beter voor op een ziekenhuisbezoek.

Het project kostte meer dan zes maanden aan planning en uitwerking. Alle beelden zijn gemaakt met de hulp van medewerkers en artsen op de locatie waar het onderzoek of de operatie daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Voor een ziekenhuis in werking vraagt dit heel wat goodwill en flexibiliteit van de artsen en medewerkers. 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.