Brusselse ziekenhuizen klonteren samen in netwerk HUB

L'Hôpital universitaire de Bruxelles (HUB) is officieel opgericht bij notariële akte en er is een raad van bestuur benoemd, maakte de Brusselse administratie bekend. Deze nieuwe 'referentie in de openbare ziekenhuiszorg' verenigt het Erasmus Universitair Ziekenhuis in Anderlecht met het Jules Bordet Instituut in Brussel en het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (Huderf) in Laken.

Het initiatief ging uit van de ULB en de Stad Brussel. HUB wil zich positioneren als een nieuwe referentie voor de openbare ziekenhuiszorg op internationale schaal, zowel qua kwalitatief hoogstaande zorg als voor onderwijs en onderzoek.

HUB zal 1.420 erkende bedden tellen, 840 artsen en 4.000 niet-medische personeelsleden. Het wil voortbouwen op de uitmuntendheid en complementariteit van de drie ziekenhuizen waaruit het netwerk bestaat.

De raad van bestuur, voorgezeten door de voormalige rector van de ULB Didier Viviers, is samengesteld uit gezagsdragers van de Stad Brussel en de ULB, vertegenwoordigers van Erasmus, Bordet en Huderf, en twee onafhankelijke bestuurders.

Tegen eind november zullen een gezamenlijk directiecomité en een gemeenschappelijke medische raad het licht zien.

"Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de geschiedenis van elk van deze drie instellingen, maar ook voor ons land", aldus Annemie Schaus, rector van de ULB. "Door te werken aan een nieuwe referentie in de openbare zorg, tekenen we de contouren van een ziekenhuismodel dat de uitmuntendheid en toegankelijkheid van de zorg die deze ziekenhuizen elke dag bieden, verankert."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.