Dokter Gerniers enthousiast ingehuldigd als hoofdarts AZ Damiaan

Sinds 1 september neemt dr. Sabine Gerniers de functie van hoofdarts waar in het AZ Damiaan Oostende. De raad van bestuur besliste tot die samenwerking - na een positief advies van de medische raad. Dokter Gerniers staat bekend om haar enthousiasme, haar duidelijke communicatie en een welomlijnde visie.  

Sabine Gerniers is pediater en diensthoofd van het zorgprogramma voor kinderen. Nog tot eind dit jaar blijft ze trouwens deeltijds aan de slag als kinderarts: symbolisch kreeg ze ‘passende petjes’ geschonken tijdens een verrassingsfeestje dat haar meteen te beurt viel, opgezet door artsen en de medewerkers van de kinderafdeling en materniteit.

Eerder leverde hoofdarts Kim Van Daele (psychiater) verdienstelijk werk, maar hij moest ontslag nemen om familiale redenen. Nadien volgde een korte, niet zo succesrijke doortocht van de vorige hoofdarts, chirurg Marc Hendrikx, die het na enkele maanden voor bekeken hield. ‘Een miscast’ volgens sommigen. Maar nu hoopt AZ Damiaan op enige stabiliteit op dat vlak.

'Pittige dame'

De voorzitter van de raad van bestuur, Peter Degadt, is alvast vol lof voor dr. Gerniers die een emanatie is van de groeiende vertegenwoordiging van vrouwelijke artsen in bestuursfuncties. “Een pittige dame met veel energie, krachtig, eerlijk en duidelijk. Ze is enorm gemotiveerd en werkt met visie.”

Degadt denkt wel heel wat raakvlakken te  kunnen vinden met dr. Gerniers als het erop aankomt om het zorgstrategisch plan op gang te brengen, om vooral naar de toekomst en niet naar het verleden te kijken, welke dingen in Damiaan verder kunnen worden uitgebouwd en om duidelijke afspraken te maken binnen het KOM-netwerk (1). Dat om te vermijden dat ieder ziekenhuis binnen het netwerk hetzelfde blijft doen. Essentieel is ook een goede samenwerking met AZ Sint-Jan Brugge dat zeer complementair is, en met Serruys Oostende”, beklemtoont de voorzitter van de raad van bestuur.

“Tot slot is voor elke hoofdarts ook HR een enorme uitdaging vandaag. Goede artsen aantrekken en een artsvriendelijk klimaat scheppen ziet ze zelf ook als een van haar prioriteiten”, besluit hij.

(1) Kust, Ommeland en Meetjesland. Met AZ Alma Eeklo, AZ Damiaan Oostende, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, AZ Sint-Lucas Brugge, AZ West Veurne, AZ Zeno Knokke-Blankenberge en de categorale ziekenhuizen BZIO Oostende en KEI Oostduinkerke

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Philippe CUIGNIEZ

    06 september 2019

    Proficiat aan collega Sabine Gerniers !

    Vriendelijke groeten,

    Philippe

    Dr. Ph. Cuigniez