Dr. Danny Meire nieuwe medisch directeur AZ Alma

AZ Alma uit Eeklo heeft morgen, op 1 december 2023, een nieuwe medisch directeur. Zijn naam: dr. Danny Meire, arts-specialist in de radiologie. Dr. Meire ruilt dus zijn doktersjas van medische beeldvorming voor een nieuwe uitdaging in het Meetjeslandse streekziekenhuis. Hij wordt zo de opvolger van dr. Stefaan Gouwy die na negen jaar AZ Alma verliet en aan de slag ging in het OLV-ziekenhuis van Aalst.

Met de aanstelling van Danny Meire kiest AZ Alma voor continuïteit. Hij is immers een vertrouwd gezicht in het Eeklose ziekenhuis. Sinds 1989 werkt hij er als voltijds staflid maar zijn engagement was altijd ruimer. Hij was lang diensthoofd van de afdeling medische beeldvorming en bekleedde de mandaten van ondervoorzitter en voorzitter van de medische raad.

Dokter Meire legt ook een bijzondere interesse aan de dag voor het ziekenhuisbeleid en de zorgkwaliteit. Zijn engagement om mee te werken aan het kwaliteitsbeleid in AZ Alma en de voortrekkersrol die hij hierin speelt, wordt ten zeerste geapprecieerd. Zo is hij voorzitter van de stuurgroep Quality & Safety in AZ Alma en is daarnaast ook intern en extern gecertificeerd Qualicor auditor.

De nieuwe medisch directeur is verder erelid van de Royal Belgian Society of Radiology en raadslid van de Orde der Artsen provinciale raad Oost-Vlaanderen.

Dr. Stefaan Gouwy trok van zijn kant enkele weken geleden na iets meer dan 9 jaar de figuurlijke deur van AZ Alma achter zich dicht met dank aan de artsen, collega-directieleden en leden van het bestuursorgaan voor het mooie traject dat samen werd afgelegd.

Hij is onder meer voorzitter van de erkenningscommissie intensieve zorg en secretaris van de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen. Zijn aandacht gaat nu als medisch directeur van het OLVZ Aalst volop naar de uitbouw van AZORG, of de fusie van OLVZ Aalst met het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst.

> Aalsterse ziekenhuizen worden AZORG

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.