Dr. Dirk Maes nieuwe algemeen directeur  AZ Sint-Lucas Gent

Huidig medisch directeur dr. Dirk Maes wordt vanaf eind dit jaar de nieuwe algemeen directeur van AZ Sint-Lucas. Hij volgt Niko Gobbin op die aan de slag gaat als kabinetschef van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn.

De raad van bestuur heeft beslist om dr. Dirk Maes te benoemen als nieuwe algemeen directeur. Dr. Maes begon zijn carrière in AZ Sint-Lucas 31 jaar geleden als uroloog en was voorzitter van de medische raad. In 2007 nam hij de functie aan van medisch directeur.

Jan Smets, voorzitter van de raad van bestuur: “Ik ben ervan overtuigd dat dr. Maes over alle kwaliteiten beschikt om AZ Sint-Lucas de komende jaren verder uit  te bouwen tot een voortreffelijk ziekenhuis dat de patiënten kwaliteitsvolle en betrouwbare zorg aanbiedt. Ik wens ook Niko Gobbin van harte te danken voor de strategische visie die hij heeft ontwikkeld ten bate van ons ziekenhuis en wens hem veel geluk in zijn nieuwe functie.”

De raad van bestuur heeft inmiddels het proces opgestart voor de aanduiding van een nieuwe medisch directeur.

> Lees ook: Niko Gobbin nieuwe kabinetschef Wouter Beke

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Philippe CUIGNIEZ

    11 januari 2020

    Graag wens ik collega en studiegenoot Dirk Maes proficiat te wensen met zijn benoeming als Algemeen Directeur van AZ St Lucas Gent. Vriendelijke groeten, Philippe Cuigniez