Frank Weekers algemeen directeur AZ Diest

Vanaf vandaag wordt prof. dr. Frank Weekers vanuit UZ Leuven afgevaardigd als algemeen directeur (ad interim) van AZ Diest. Hij volgt Ilse Van Asbroeck op, die met haar directie onder meer de bouw van een nieuwe campus realiseerde, de samenwerking met UZ Leuven uitdiepte, het Plexusnetwerk mee opstartte en het ziekenhuis verder deed groeien.

Frank Weekers maakte nu al deel uit van het directiecomité UZ Leuven als operationeel directeur. Zijn afvaardiging staat in het teken van een intensere samenwerking tussen AZ Diest en UZ Leuven.

Drie jaar geleden keerde dr. Weekers terug naar 'moederziekenhuis' Leuven na zijn medisch directeurschap in AZ Turnhout, waar hij werd opgevolgd door Goedele Beckers. Hij loodste het ziekenhuis toen mee door de turbulente coronajaren. Bij zijn terugkeer naar het UZ Leuven verklaarde hij: “Ik heb 18 jaar UZ Leuven achter de rug waarvan vijf jaar als directielid, en Frank Rademakers die nu deel uitmaakt van de directie, gaat op emeritaat in oktober. Ik zal hem opvolgen. Terug naar de universiteit, ik ben er heel blij mee. Leuven blijft mijn moederziekenhuis waar ik 18 jaar gewerkt heb. In Jessa heb ik nadien een heel goede tijd beleefd, in Turnhout zal ik dan zes jaar aan de slag geweest zijn.”

“Wat ook meespeelt, is dat ik dan weer korter bij mijn werk woon want ik woon nog altijd in het Leuvense. Maar dat is niet de hoofdreden. Ik heb altijd gezegd: “Als ik nog de kans krijg  om terug te keren naar UZ Gasthuisberg, dan zal ik dat zeker serieus overwegen. UZ Leuven  is een grote organisatie waar ik ook groot geworden ben. Hoe je het draait of keert, je hebt er toch wat meer mogelijkheden.”

In Turnhout deed Frank Weekers als medisch directeur ook van zich spreken door een opmerkelijk Niaz-rapport. Op een moment dat het ziekenhuis in volle crisis verkeerde door het norovirus en met een deel van het ziekenhuis in quarantaine, ging zijn team toch voluit voor het kwaliteitslabel dat ook gehaald werd. Toen duidde hij die prestatie als volgt: "Onze governancestructuur, de besluitvorming, de uitwerking... vond men een heel sterk punt. Twee: extern beoordeelde men ook de leidende rol van ons ziekenhuis in de netwerking als prima. En verder door de betrokkenheid van artsen en verpleegkundigen bij de kwaliteit in het ziekenhuis."

"Supporter blijven"

Algemeen directeur van AZ Diest, Ilse Van Asbroeck, liet bij haar vertrek weten: "Voor het groeitraject van AZ Diest is er gekozen voor een bredere samenwerking met UZ Leuven, een bladzijde wordt omgedraaid, een nieuw hoofdstuk wordt aangevat. Ik kijk terug op boeiende jaren waar we als team bergen hebben verzet om AZ Diest als community hospital vorm te geven. Het behalen van het JCI label, de bouw van een nieuw ziekenhuis in het stadscentrum van Diest, het uitdiepen van de samenwerking met UZ Leuven, de start van het Plexusnetwerk en het realiseren van de noodzakelijke groei voor het ziekenhuis. Hiermee zijn de fundamenten gelegd om een unieke verzorgende rol te vervullen op de kruising van het Plexus netwerk met Limburg en de Kempen."

'Ik zal als supporter blijven volgen hoe AZ Diest bouwt en zorgt voor de gezondheid van de regio."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Robby COPPENS

    01 februari 2024

    Schrijnend voor onze medische zorg als men als directeur van ziekenhuis naar ziekenhuis moet leuren... het lijken wel politici...