Mechelen-Lier-Bonheiden-Vilvoorde - “Eerste officieel erkend ziekenhuisnetwerk”

Op 23 september gaan de CEO’s van de ziekenhuizen Lier, Mechelen, Vilvoorde en Bonheiden officieel de overeenkomst tekenen bij de notaris. Die overeenkomst legt hun netwerk officieel vast.

Peter Degadt, voorzitter van de raad van bestuur van het Heilig Hartziekenhuis Lier: “Ik vermoed dat we een van de eerste, zoniet de eerste ziekenhuizen zijn die deze stap zetten om de vzw hiervoor op te richten. Het gunstig advies van de vier medische raden kwam er zeer onlangs, vorige week.”

In die zin zet dit netwerk dus een stap die, voor zover Degadt bekend, nog niet werd gezet door andere ziekenhuizen of netwerken. Tal van ziekenhuizen zijn er wel mee bezig maar hebben de statuten van hun vzw nog niet officieel vastgelegd, luidt het.

Deadline nadert

Intussen wordt dat wel tijd: de deadline voor de Vlaamse administratie ligt op 15 oktober. Niet dat die deadline absoluut is: de Vlaamse administratie zou zich hier pragmatisch opstellen als de ziekenhuizen kunnen aantonen dat ze al concreet gevorderd zijn in die richting.

Het neemt niet weg dat Peter Degadt met enige fierheid kan meedelen dat de ziekenhuizen van zijn netwerk al aan alle erkenningsvoorwaarden voldoen. Ook met de intentieverklaring voor een netwerk waren de vier desbetreffende ziekenhuizen er trouwens vroeg bij.

> Lees ook: bonheiden-lier-mechelen-en-vilvoorde-bekrachtigen-samenwerking

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Hendrik FRANSEN

    13 september 2019

    proficiat aan de heer Degadt. Vroeger was hij directeur van AZ Sint lucas gent en blonk toen al uit voor zijn optimisme en initiatief.