Ook u wordt bevraagd over eGezondheid

Hoe kunnen we onze e-Gezondheidstoepassingen verder verbeteren? De eHealthMonitor 2019 van de overheid wil dat van u weten. De monitor peilt naar uw praktijkervaringen bij uw gebruik van digitale toepassingen in de zorg.

Maggie De Block: “Met deze eHealthMonitor willen we in kaart brengen wat beter kan en moet volgens zorgverleners en patiënten. Die feedback zal ons helpen de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van onze eGezondheidstoepassingen verder te verbeteren.”

Zes doelgroepen

De bevraging loopt twee maanden bij verschillende doelgroepen: patiënten/burgers, huisartsen, specialisten, apothekers, (thuis)verpleegkundigen en zorgkundigen. Allemaal krijgen zij specifieke vragen voorgeschoteld, toegespitst op hun beroepsgroep. De feedback zal onder andere dienen om het beleid rond eGezondheid bij te sturen. Imec en WeLL voeren de enquête uit in opdracht van de federale overheid, de overheden van de deelstaten en hun respectieve gezondheidsadministraties. De eHealthMonitor zal elk jaar herhaald worden.

De eHealthMonitor is één van de punten uit het Actieplan eGezondheid 2019-2021. Een eerste bevraging via Imec liep al in 2017. Via de e-healthbox wordt u gevraagd om deel te nemen aan de bevraging. Anonimiteit is verzekerd maar wel moet u een aantal gegevens invullen om het profiel van de respondent te bepalen.

De Monitor huldigt het principe dat de gebruiker aan het stuur moet zitten van een aantal toepassingen om die tot een succes te maken. Ook hier begint men meer en meer in te zien dat de informatica en informatici de gebruiker centraal moeten zetten. Dat wordt eindelijk tijd. Aan u om uw kans te grijpen.

Mogelijk vormt dit de aanleiding om focusgroepen te vormen die voor constante bijsturing moeten zorgen. De vragenlijst geeft u de mogelijkheid om voor dergelijke focusgroepen te kandideren.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.