AI4Health Chair #5: datawetenschap in dienst van het ziekenhuisbeheer

De AI4Health taskforce van AI4Belgium, de Belgische coalitie voor Artificiële Intelligentie (AI), lanceerde samen met De Specialist en Numerikare een reeks Webinars onder de naam ‘The AI4Health Chair’ om de Belgische knowhow inzake AI in de gezondheidszorg in de kijker te zetten.

Het doel is de aandacht te vestigen op duurzame projecten in zorginstellingen, universitaire onderzoekseenheden en avantgardistische bedrijven op het gebied van AI. Projecten die aantonen dat slimme medische technologieën de kwaliteit van de patiëntenzorg in België ten goede kunnen veranderen, de kwaliteit van het beroepsleven van gezondheidswerkers kunnen verbeteren en de prestaties van zorginstellingen kunnen ondersteunen. Technologie die ook kan bijdragen tot R&D en die de volksgezondheid in het algemeen ten goede komt.

De vijfde editie van AI4Health Chair heeft plaats op woensdag 25/05/2022 om 17 uur en gaat in op het belang van datawetenschap voor het ziekenhuisbeheer. Voor meer tekst en uitleg nodigt dr. Giovanni Briganti, directeur van AI4Health bij AI4Belgium dr. Xavier Rouby uit. 

Xavier Rouby is doctor in de deeltjesfysica aan de UCLouvain, meervoudig ondernemer en datawetenschapper. Sinds 2009 ontwikkelt hij met zijn bedrijf Opal Solutions pragmatische software om zorginstellingen te ondersteunen. Deze innovaties zijn gebaseerd op de exploitatie van gegevens en een heel mensgerichte aanpak.

Tijdens deze sessie zal specifieke feedback over een aantal instrumenten worden voorgesteld, met name betreffende het meten en voorspellen van de werkbelasting in de verpleegeenheden van het UMC Sint-Pieter en het Hôptital Erasme. Het nauwe verband tussen voorspellende algoritmen en continue feedback van het terrein zal worden toegelicht en geïllustreerd.

Agenda

17-17.05 uur: Inleiding door dr. Giovanni Briganti, directeur AI4Health – AI4Belgium

17.05-17.25 uur: Data Science for Hospital Management

17.25-17.55 uur Panel discussie, Q&A

17.55-18 uur Conclusie 

> Inschrijving

Lees ook: AI4Health Chair #4: artificiële intelligentie in de chirurgie (Webinar 21/04/2022) 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Leon LUYTEN

  30 mei 2022

  Hallo,

  Wordt dit opgenomen en kan het dan achteraf bekeken worden?

  Met vriendelijke groeten,

  Leon