#AI4Hospitals workshop : AI4Belgium wil Belgische ziekenhuizen coachen in AI  

De werkgroep AI4Health van AI4Belgium, de Belgische coalitie voor Artificiële Intelligentie, organiseert tijdens de Europese week voor AI (van 14 tot 18 maart) een eerste workshop voor het gebruik van AI in ziekenhuizen.  

De eerste 'inspiratiesessie' vindt plaats op 14 maart van 15 tot 18 uur, op de openingsdag van de AI-week. De Belgische vereniging van ziekenhuizen (Hospitals.be), de BVAS, Numerikare en De Specialist zijn de partners van het evenement. 

Giovanni Briganti, directeur van de AI4Health-werkgroep en moderator van de workshop: "Onze barometer van AI in Belgische ziekenhuizen toonde aan dat bijna alle artsen en managers AI als iets positief zien, maar dat slechts de helft van hen het in hun toekomststrategie opneemt. De resultaten zijn duidelijk: we hebben te weinig ziekenhuisvorming op dit gebied, en de workshop wil in deze behoefte voorzien."

"De Inspiratiesessie op 14 maart zal de deelnemende ziekenhuizen kennis laten maken met het AI-landschap. Wij brengen verschillende deskundigen uit het veld samen om de verschillende facetten van de technologie te illustreren. Later in het jaar volgt een praktijksessie, waarbij we een aantal ziekenhuisteams zullen selecteren om hen te coachen bij het invoeren van AI in een concreet project".  

De experts voor deze sessie zijn An Jacobs (professor aan de VUB - SMIT), Kevin Françoisse (CEO van Sagacify), Tom Van de Putte (mede-oprichter van Bingli), Xavier Rouby (CEO Opal Solutions) en Frederic Lambrechts (Chief Business Development Officer Osimis). 

Nathanael Ackerman, algemeen directeur van AI4Belgium bij de FOD BOSA, zal de sessie inleiden. 

AI4Health (AI4Belgium) nodigt professionals uit de gezondheidszorg en ziekenhuismanagers van harte uit om zich voor dit evenement in te schrijven.

> Inschrijven:  https://www.eventbrite.com/e/270864481957 ( #AI4Hospitals Workshop, 14 maart, van 15 tot 18 uur. )

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.