Besmet met COVID-19, toch een groen Covid Safe Ticket: fout in app wordt aangepast

Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, maar toch besmet raakt, krijgt op dit moment nog een groen Covid Safe Ticket. Dat komt omdat de QR-code van de vaccinatie blijft gelden, ondanks een positieve coronatest. Volgens Barbara Van Den Haute van Digitaal Vlaanderen wordt de app binnenkort aangepast zodat dit in de toekomst niet meer mogelijk is. Dat meldt de VRT.

"We hadden technisch niet voorzien dat iemand nog positief kon testen na vaccinatie, maar we gaan dat oplossen", zegt Van Den Haute. Volgens haar zal er binnenkort een aanpassing komen waardoor een positief testresultaat (van een PCR- of antigeentest) automatisch leidt tot een rood Covid Safe Ticket voor elf dagen. Wanneer het exact in werking treedt, is nog niet beslist.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Willem CEUPPENS

  17 september 2021

  Correcte opmerking van Jan Piryns: niet alleen bij besmetting maar ook bij "hoogrisico-contact blijft een gevaccineerde aldus zijn "Covid Safe Ticket" bewaren...

  ...en dan heb je ook nog het papieren "Covid Safe" ...
  Hoe kan men die reeds gedownloade of gedrukte "Tickets" (tijdelijk) ongeldig maken?...
  ...Via manipulatie dan van de "Covid Scan" ?

 • Stefaan DENEWETH

  16 september 2021

  Of het nu een APP, een QR code, een bar - code, een nummer of een symbool is, het medisch beroepsgeheim bestond juist om discriminatie uit te sluiten. Alles gaat op de schop maar de gevolgen zijn drastisch. Pointcarré zou zich in zijn graf omdraaien en hebben wij niets geleerd uit de geschiedenis. Als geneesheer wens ik hierin niet deelachtig te zijn.

 • Jan PIRYNS

  16 september 2021

  En toch blijft het nonsens. Wie gevaccineerd is en een hoogrisicocontact gehad heeft blijft dan nog steeds een groen ticket houden. Het Covid SafeTicket geeft een vals gevoel van veiligheid, en kan dus maar beter op de schop. De enige bestaansreden ervan is een drukkingsmiddel om mensen toch te overhalen zich te laten vaccineren. Mensen die gevaccineerd zijn en symptoomloos besmet (dat is ook een beetje de bedoeling van een vaccinatie dat je na besmetting niet erg ziek wordt ) kunnen het lustig doorgeven. Geen pleidooi tegen vaccinatie, wel pleidooi tegen pasjesmaatschappij die vals gevoel van veiligheid geeft.