Ook Ziekenhuis Geel naar nieuw EPD en mobile health

Morgen ondertekent Ziekenhuis Geel een contract met ChipSoft voor een innovatief softwarepakket (HiX), dat aangepast is aan de hedendaagse noden van patiënten en zorgverleners. Het elektronisch patiëntendossier verzamelt alle gegevens van de patiënt op één plaats en geeft zorgverleners in real-time toegang tot relevante data.

In het elektronisch patiëntendossier (EPD) kunnen verschillende zorgverleners aansluiten op het dossier van eenzelfde patiënt en informatie uitwisselen. Zo moeten patiënten hun verhaal niet telkens opnieuw vertellen aan een andere zorgverlener. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners binnen het ziekenhuis - zoals psychologen, ergotherapeuten, kinesisten en sociaal werkers – hebben toegang tot dezelfde volledige en actuele gegevens van de patiënt. Alle zorgverleners zijn dus in real-time op de hoogte van alle aandoeningen, behandelingen en voorgeschiedenis van de patiënt.

“Het is niet alleen een enorme meerwaarde voor de zorgverlener en patiënt in het ziekenhuis, maar ook voor andere actoren in de zorg, zoals huisartsen en thuisverpleegkundigen. Met HiX kunnen we  gestructureerd en veilig gegevens uitwisselen met eerstelijnszorgverstrekkers. Het volledige zorgtraject van de patiënt staat hierbij centraal”, zegt Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel.

Het ziekenhuis treft de komende maanden alle voorbereidingen om vervolgens in 2020 in één klap live te gaan.

“Klaar voor de toekomst”

“Met HiX wordt de software voortdurend geïntegreerd met nieuwe technologie en functionele innovatie”, zegt Walter Claessens, verpleegkundig directeur. “Via een mobiele app hebben specialisten steeds toegang tot hun dossiers, ook als ze op verplaatsing zijn buiten het ziekenhuis. Ze kunnen dan rechtstreeks gegevens inzien en nieuwe informatie registreren.”

“Er komt ook een online patiëntenportaal, waar de patiënt via een beveiligde login medische gegevens kan raadplegen en invoeren, die dan in het EPD komen waar de zorgverlener toegang toe heeft. Zo zal de patiënt bijvoorbeeld online afspraken kunnen maken en gegevens kunnen invoeren via online vragenlijsten en medische apps.”

Met HiX treedt Ziekenhuis Geel in de voetsporen van het Ziekenhuis Oost-Limburg en het Algemeen Ziekenhuis Delta.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Francis Stammen

    16 oktober 2019

    veel succes