Ouat!, een digitale tweeling voor ziekenhuizen

Met behulp van virtuele realiteit en 3D kan de Brusselse startup Ouat! een digitale tweeling ontwikkelen van een ziekenhuis dat gebouwd of herbouwd wordt.

Matthieu Egloff en Nicolas Vertommen ontwikkelden met behulp van VR (virtuele realiteit) een digitale tweeling waarmee industriële procedés, de installatie van hoogst gespecialiseerde apparaten, de bouw van biotechnologische bedrijven en zelfs ziekenhuizen gesimuleerd kan worden. “Onze klanten kennen de specificiteit van ons VR webstudio HakoBio, een platform dat hen helpt om hun ruimte te optimaliseren. We hebben inmiddels al meer dan zeshonderd gebruikers waaronder bijvoorbeeld Sanofi en Pall Life Sciences”, zegt Nicolas Vertommen, oprichter en Marketing Architect bij Ouat!

De link met fabrikanten, leveranciers

Gebruikers hebben toegang tot een databank van accommodatie allerhande waarin de specificiteit en de functionaliteit vergeleken kunnen worden voor de aankoop en de optimale positie en plaats in een ‘lege ruimte’ met een 3D pre-configuratie. Het web-platform wil namelijk onder meer de relatie tussen fabrikanten en leveranciers.

Met de hulp van hub.brussels, maakt Ouat! deel uit van de startups die een toegevoegde waarde geven vaan de microkosmos van de Belgische e-Health. Maar ook daarbuiten. “We hebben ook klanten in het buitenland. In Frankrijk bijvoorbeeld.” Ouat! is overigens pas terug van Laval 2028, de grootste wereldbeurs voor virtual reality & augmented reality.

“Wij geloven sterk in de ontwikkeling van onze digitale tweeling voor biotechnologische bedrijven, maar hij kan bijvoorbeeld ook dienst doen als planningstools voor industriële ruimtes”, zegt Nicolas Vertommen.

Vandaag werkt het bedrijf op drie niveaus: uitvoering, onderhoud en opleiding. De technologie is bestemd voor verantwoordelijken van laboratoria, van kwaliteitsbewaking en zo meer van diverse bedrijven. De komende maanden kan het bedrijf wellicht ook rekenen op de belangstelling van ziekenhuizendirecties voor de -nog te ontwikkelen- functies op basis van de analyse van de flux in de ziekenhuizen en wel op verschillende niveaus: de flux van patiënten, de luchtflux en ook de flux van de warmte van bepaalde toestellen of de flux van sonore pollutie.  

Voor het huidige gebruik kosten licenties 200 euro per maand per gebruiker.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.