Philips mag klinische commandocentra bouwen in VS

Het Nederlandse technologiebedrijf Philips gaat klinische commandocentra bouwen voor het grootste ziekenhuisnetwerk in de Verenigde Staten. Daarmee moeten artsen met speciale technologie op afstand een grote groep patiënten in de gaten kunnen houden op de intensive care. Het gaat om een tienjarig contract ter waarde van 100 miljoen dollar.

Philips gaat de centra bouwen voor Veterans Affairs (VA), een overheidsinstelling voor Amerikaanse veteranen. Nieuwe technologie moet onder meer verpleegkundigen en artsen helpen de werkdruk te verlagen op de intensive care. Daarvoor ontwikkelt Philips bijvoorbeeld nieuwe software en betere camera's.

Het bedrijf werkt nu al met VA samen om op afstand "telezorg" te verlenen. Dat werd extra belangrijk door de uitbraak van het coronavirus. Van februari tot mei van dit jaar steeg het aantal video-afspraken van 10.000 naar 120.000 per week.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.