Europese AI-week: een Webinar voor artsen op 29 maart

AI4Belgium, het Belgische federale ecosysteem voor artificiële intelligentie, organiseert van 27 tot 31 maart 2023 de Europese AI-week. De dag van 29 maart wordt bijzonder interessant voor artsen, met drie events over de impact van AI op de medische praktijk. Ook de resultaten van de enquête over de acceptatie van AI in de huisartsenpraktijk zullen worden voorgesteld.

De dag wordt geopend met een keynote door dr. Giovanni Briganti, directeur van AI4Health en docent AI en digitale geneeskunde aan de Université de Mons. Hij wordt bijgestaan door Christophe Jauquet (Coalition Next Belgium), Caroline Humblet (Pole Mecatech) en Bart Collet (Health Innovation School). Deze drie sprekers zijn vertegenwoordigers van innovatieve ecosystemen voor de gezondheid.

Het tweede event van de dag is de presentatie van de barometer van AI-acceptatie in de huisartsenpraktijk in België. Deze barometer is het resultaat van een enquête uitgevoerd door de AI and Digital Medicine Chair in samenwerking met AI4Health en het tijdschrift Medi-Sfeer. Het doel is om een overzicht te geven van de acceptatie van AI in de Belgische huisartsenpraktijken en om de deelnemers duidelijk te maken met welke uitdagingen huisartsen worden geconfronteerd bij het gebruik van AI om hun praktijk te verbeteren.

Ten slotte zal het derde event van de dag gericht zijn op de bespreking van de AI Act in de context van de geneeskunde. De AI Act is een door de Europese Unie voorgestelde verordening om het gebruik van AI op verschillende gebieden, waaronder gezondheid, te reguleren. Deze verordening is essentieel om ervoor te zorgen dat AI ethisch en verantwoord wordt gebruikt in de gezondheidssector, en de deelnemers krijgen de kans om de implicaties ervan te bespreken met topdeskundigen.

Samengevat is de dag van de Europese AI-week op woensdag 29 maart een buitenkans voor liefhebbers van AI en eHealth om de laatste trends en vorderingen te ontdekken. Deelnemers zullen kunnen luisteren naar gerenommeerde deskundigen, discussiëren met collega's en hun inzicht in het gebruik van AI in de gezondheidszorg verdiepen.

> Programma en info

> Inschrijving

Lees ook : "AI zal huisarts niet vervangen" ( Peter Peumans - IMEC )

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.