Teleconsultaties: startup ViviDoctor zet 400.000 euro in om Belgische ziekenhuizen te overtuigen

Contacten tussen specialisten, huisartsen en patiënten evolueren en dat beseft de Brusselse startup ViViDoctor (virtual visit doctor) maar al te goed. Het bedrijf slaagde erin om financiers te sensibiliseren om 400.00 euro vrij te maken.

Bijzonder aan ViViDoctor is dat de startup partnerships heeft met ziekenhuizen en dat het bedrijf al over een ‘directe versie’ voor patiënten beschikt. Hét doel van de startup is om het aantal heropnames in ziekenhuizen te doen dalen dankzij aanhoudend contact met patiënten. Volgens medeoprichter en CEO Sidar Ok kan men door videoconsultaties vanuit een ziekenhuis indien nodig vroeger ingrijpen en verhinderen dat een patiënt opnieuw opgenomen moet worden.

De videoconsultaties tussen ziekenhuizen en patiënten moeten een alternatief kunnen bieden bij besparingen. Concreet factureert het bedrijf een maandelijks bedrag aan ziekenhuizen. Daarbij komt nog het eigen artsennetwerk waar een consultatie 20 euro kost.

Buiten België zijn er overigens gelijkaardige bedrijven zoals  Babylon en Pushdoctor in Europa en KRY in Zweden.  

Sidar Ok weet wel dat zijn project al van in het begin voor controverse zorgde, zoals onder meer in de adviezen van de Nationale Raad van de Orde der artsen. “Er was tegenstand, maar het is wel zo dat videoconsultaties levens kunnen redden én dat ze niet illegaal zijn.” Inmiddels wordt er gepraat over terugbetaling van videoconsultaties, wat voor het bedrijf ongetwijfeld een pluspunt zou zijn.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.