Finnen opnieuw gelukkigste volk ter wereld, Belgen zeventiende

Voor het zesde jaar op rij is Finland het land met de meest gelukkige bevolking. België staat op plaats 17, zo blijkt  uit het World Happiness Report. Het rapport wordt jaarlijks opgesteld door wetenschappers uit de Verenigde Staten en verschijnt steeds rond de Werelddag voor Geluk op 20 maart.

Het World Happiness Report is gebaseerd op onderzoeken door Gallup naar hoe gelukkig burgers zichzelf vinden. De wetenschappers stellen de ranking op basis van zes belangrijke factoren op: sociale steun, inkomen, gezondheid, vrijheid, vrijgevigheid en de afwezigheid van corruptie. Het rapport van dit jaar toont volgens de onderzoekers aan dat de meeste bevolkingen ter wereld opmerkelijk weerbaar blijken te zijn, ondanks verschillende overlappende crises.

Voor het zesde jaar op rij staat Finland op kop in de ranking, gevolgd door Denemarken, IJsland, Israël, Nederland, Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg en Nieuw-Zeeland. België staat op plaats 17, na Duitsland en voor Tsjechië. Ons land doet het daarmee twee plaatsen beter dan in de ranking van vorig jaar. De meest ongelukkige landen in het onderzoek zijn Afghanistan en Libanon.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.