Groot doktersvoorschrift duikt op aan gevel Gents Vooruit-gebouw

De Gezondheidscoalitie, een verbond van organisaties uit de zorg- en armoedesector, stelt dertig eisen aan de volgende regeringen. De campagne #Beterleven vraagt onder meer om garanties op gezond werk, een toegankelijke gezondheidszorg en een herwaardering van jobs in de zorg. 

De leden voeren actie met een reuzegroot voorschrift dat ontrold werd aan de voorgevel van het Vooruit-gebouw aan de Vrijdagmarkt. De Gezondheidscoalitie (het vroegere Platform voor Actie Gezondheid en Solidariteit) is een Belgisch burgerinitiatief. De eisen zijn een bundeling van het memorandum dat de veertig ledenorganisaties hebben opgesteld. Het gaat om syndicale organisaties, mutualiteiten en andere verenigingen. Ze verzetten zich voornamelijk tegen sociale ongelijkheid, vooral op het gebied van gezondheid. Privatiseringen en het winstoogmerk leiden tot problematische situaties, klinkt het.

Eerder hing het reuzegroot doktersvoorschrift ook al uit in Antwerpen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.