GSK opnieuw meest aantrekkelijke werkgever

Het biofarmabedrijf GSK is voor het tweede jaar op rij de meest aantrekkelijke privéwerkgever in België. Met zes titels in totaal wordt het bedrijf ook recordhouder, zegt hr-dienstverlener Randstad. Uit zijn jaarlijkse bevraging blijkt voorts dat werkzekerheid momenteel minder belangrijk is als criterium om voor een bedrijf te kiezen.

Randstad onderzoekt sinds 2000 de aantrekkelijkheid van de grootste werkgevers in België. GSK staat dit jaar helemaal bovenaan: van de mensen die het bedrijf kennen, zegt 55 procent graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. "De 'employer brand' van GSK vertoont geen zwakke plekken", zegt Randstad. "Het bedrijf scoort het best op vlak van 'financiële gezondheid', 'loon en voordelen' en 'toekomstmogeli jkheden'. GSK scoort op bijna alle criteria beter dan het globale gemiddelde. Alleen inzake 'balans werk-privé' zit GSK net onder het gemiddelde."

De top drie wordt vervolledigd door Société Générale de Surveillance (SGS), de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, en mediagroep DPG Media. Dan volgen Brussels Network Operation (BNO), Colas, Brussels Airport, VRT, Roularta Media Group, TUI en UCB.

Uit de bevraging bij 12.000 respondenten blijkt dat een aantrekkelijk loon en voordelen, een goede werk-privébalans en een prettige werksfeer de belangrijkste criteria zijn om voor een bedrijf of organisatie te kiezen. Werkzekerheid, in tijden van crisis het belangrijkste criterium, staat nu pas op de vierde plaats. Dat heeft volgens Randstad te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Mensen zijn er geruster op dat ze indien nodig een andere job kunnen vinden. 

Die krapte leidt daarentegen niet tot meer veeleisende respondenten. "Globaal is er een afname in de scores, wat betekent dat respondenten gemiddeld iets minder criteria hebben aangeduid dan vorig jaar. Ondanks de grote krapte op de arbeidsmarkt nemen de eisen die men stelt aan werk(gevers) dus niet toe", klinkt het. 

Randstad ging dit jaar ook op zoek naar de meest aantrekkelijke werkgever bij lokale besturen. Daar gaat de titel naar de stad Namen, voor Brussel en Gent. Bij de lokale besturen is werkzekerheid wel nog het belangrijkste criterium, gevolgd door werk-privébalans en reputatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    25 april 2024

    Python Black Magic Dennis , de (B)engel , stond de laatsten !