Infolijn ZNA Cadix kreeg vijftigtal oproepen binnen

Sinds het Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix vrijdag een infolijn opende na de fouten met medische beeldvorming, zijn er al 52 mensen die contact hebben opgenomen. Dat meldt een woordvoerder van de ziekenhuisgroep zaterdagmiddag.

"Ongeveer twee derde van de bellers nemen contact op in verband met hun eigen dossier", klinkt het. "Anderen vragen een afspraak of bellen om hun hart te luchten over het nieuws." Het ziekenhuis laat weten dat alle vragen worden opgevolgd. 

Gisteren/vrijdag bleef de infolijn wat langer open "om vragen na de televisiejournaals op te vangen". Voor patiënten die met vragen zitten is er het telefoonnummer 0800/61 107. Ook op de website van ZNA is er een pagina met veelgestelde vragen en antwoorden. 

Het Antwerpse ziekenhuis ZNA Cadix besloot vrijdag om zeven radiologen te vervangen. Dat gebeurde naar aanleiding van een aantal ernstige meldingen over de kwaliteit van de medische beeldvorming.

> ZNA cadix zal radiologen vervangen na fouten medische beeldvorming

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.