Klinisch bioloog Olivier Costa nieuwe hoofdarts AZ Sint-Maria Halle

Dr. Olivier Costa is sinds april de nieuwe hoofdarts bij het AZ Sint-Maria Halle. Hij volgt er dr. Nick Vermeersch op die er een jaar medisch directeur ad interim was. Dr. Costa was eerder actief bij de medische directie van het UZ Brussel en ook een tijdlang hoofdarts van de Iris Ziekenhuizen Zuid. 

Na zijn opleiding tot arts in 2010 studeerde hij in 2017 af als klinisch bioloog met doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij behaalde er ook een PhD in Medical Sciences In 2019. Aan de Vlerick Business School werd hij Master in Business Administration.

Als staflid ter ondersteuning van het Directiecomité van het UZ Brussel was Prof. Dr. Olivier Costa betrokken bij ziekenhuisbrede strategische projecten zoals de update en implementatie van de ziekenhuisstrategie en de coördinatie van de formulering van strategische plannen door medische departementen.

Vorig jaar voegde hij aan zijn curriculum nog een ‘Certificaat Basiscursus crisibeheer in zorgorganisaties’ toe.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.