Catherine Rutten stapt op als CEO van pharma.be

Catherine Rutten stapt eind juni op als CEO van pharma.be, de belangenorganisatie van de farmaceutische industrie. Dat meldt pharma.be woensdag. Ann Adriaensen, huidig secretaris-generaal van pharma.be, wordt vanaf 1 juli CEO ad interim, in afwachting van een nieuwe CEO.

Rutten stond zeven jaar aan het hoofd van pharma.be. Volgens pharma.be keert ze terug naar de industrie, voor een "internationale rol in het bedrijfsleven". Meer kan de organisatie daar voorlopig niet over kwijt.

In een persmededeling bedankt Karel Van De Sompel, de voorzitter van pharma.be, Rutten voor haar "professionalisme en haar belangrijke bijdrage aan een stabiel en voorspelbaar langetermijnbeleidskader voor de farmaceutische industrie in België". "Dat is immers essentieel om het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve geneesmiddelen te vergemakkelijken. Ze was de drijvende kracht achter verschillende ambitieuze projecten zoals het 'Toekomstpact' met minister van Volksgezondheid Maggie De Block en de oprichting van het Observatorium van de (bio)farmaceutische industrie, om de concurrentiepositie van de sector te analyseren", zegt Van De Sompel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.