Meer dan 4.000 vacatures in de zorg

In de zorgsector in Vlaanderen staan momenteel 4.270 vacatures open. Dat zegt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB, die een beleefdag in de sector organiseert. Werkzoekenden en andere geïnteresseerden kunnen op verschillende plaatsen in Vlaanderen een zorgberoep beleven. VDAB hoopt hen zo warm te maken om met een opleiding of job te starten.

In de afgelopen 12 maanden ontving de arbeidsbemiddelingsdienst 22.723 vacatures voor de zorgsector. De top drie zijn de vacatures voor verpleegkundigen (10.798), zorgkundigen (4.452) en verzorgenden (2.799).

De vergrijzing weegt op de zorg. Heel wat werknemers uit de babyboomgeneratie gaan met pensioen, net nu meer mensen zorg nodig hebben. VDAB zet daarom onder meer in op zij-instromers. Dat zijn werkzoekenden die nog niet in de zorg hebben gewerkt, maar de stap willen zetten.

Vorig jaar begonnen 6.745 werkzoekenden aan een zorgopleiding via VDAB. Werkzoekenden kunnen hun uitkering behouden tijdens de opleiding en ze krijgen een vergoeding voor de opleidingskost, vervoer en kinderopvang.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.