Nationale Loterij trekt meer dan miljoen uit voor 58 projecten tegen kinderarmoede

De Nationale Loterij heeft meer dan 1 miljoen euro uitgetrokken voor 58 projecten rond kinderarmoedebestrijding. Dat is bekendgemaakt tijdens de huldiging van de laureaten van de projectoproep in het Planetarium van de Koninklijke Sterrenwacht van België in Brussel. Tegelijk werd ook een nieuwe projectoproep rond hetzelfde thema gedaan.

In juni 2023 deed de Nationale Loterij samen met de ministers van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), belast met de Nationale Loterij, en van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS), belast met Armoedebestrijding, een oproep naar organisaties en stichtingen die bezig zijn met het realiseren van specifieke projecten op het vlak van kinderarmoedebestrijding. Er werd een bedrag van 3 miljoen euro vrijgemaakt, waarvan nu dus z o'n 1.162.710 euro verdeeld is onder 58 laureaten. Het gaat om 33 laureaten aan Nederlandstalige en 25 aan Franstalige kant.

"In België wordt aangenomen dat een kind op de vijf het risico op armoede of uitsluiting loopt", verklaarde Karine Lalieux. "Armoede is meer dan alleen een geldprobleem. Het heeft een impact op alle aspecten in het leven van een kind, van een degelijke huisvesting en toegang tot de gezondheidszorg tot de toegang tot onderwijs en tot sport, cultuur en vrije tijd."

Het resterende bedrag van de oorspronkelijk vrijgemaakte 3 miljoen euro zal verdeeld worden onder organisaties die de strijd aangaan met kinderarmoede en die een beduidend verschil kunnen maken binnen de gekozen thematiek. Organisaties die een project willen indienen, kunnen dat nog tot 23 april via de website van de Nationale Loterij.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.