Nexuzhealth breidt activiteiten uit naar laboratoriumsector

Nexuzhealth versterkt de digitale dienstverlening van de gezondheidszorgmarkt met de toevoeging van de digitale ondersteuning van laboratoriumactiviteiten aan het bestaande aanbod. Hiermee zet nexuzhealth een stap dichter bij de vervollediging van de ecosystemen rond de patiënt.

Nexuzhealth verbindt patiënten, zorginstellingen én zorgprofessionals via het centraal elektronisch patiëntendossier (EPD), dat nu verrijkt kan worden met labo gegevens via een software platform voor labs. Nexuzhealth investeert in een nieuwe Laboratory Information System (LIS) - nexuzhealth lab – dat in de toekomst door meerdere laboratoria gebruikt kan worden.   

Connected Health
In de ICT-groep Cegeka worden vanaf nu alle activiteiten rond de gezondheidszorg gebundeld binnen nexuzhealth. "Concreet betekent dit dat de bestaande werking van Connected Health - denk aan de digitale flow van de labo-activiteiten, de applicatie C-Meal die het bestellen van gepersonaliseerde maaltijden afgestemd op medische behoeften van patiënten mogelijk maakt - verhuizen van Cegeka naar nexuzhealth", zegt Gertie Delande, CEO van nexuzhealth.

"We zijn ervan overtuigd dat deze strategische beslissing een voordeel voor de kwaliteit van de zorg oplevert. De software zal gebouwd worden om laboratoria te voorzien van de nieuwste technologie waardoor nauwkeurigheid, efficiëntie en samenwerking verbeterd wordt. Op deze manier maken we het ook mogelijk om labo resultaten te koppelen aan de elektronische patiëntendossiers binnen nexuzhealth. Daarnaast zal het ook de samenwerking tussen zorgverleners en huisartsen verbeteren. De resultaten van hun labo-aanvragen zullen in het EPD weergegeven kunnen worden", zegt Delande. 
 
Focus op healthcare oplossingen en ambitie voor SaaS-platformen 
"Met nexuzhealth hebben we de ambitie om ons verder te specialiseren in de ontwikkeling van SaaS-platformen. Het eerste nieuwe segment waarop we zullen focussen, is de markt van de laboratoria. Zo zullen we een nieuw Laboratory Information System ontwikkelen om toekomstperspectief te bieden aan het huidig klantenbestand, met UZ Leuven als eerste getekende klant", aldus Delande. “Dit zal een modern LIS zijn, waarin operationele efficiëntie centraal staat, met maximale integratiemogelijkheden binnen de gezondheidszorg.” De overname betekent ook een wijziging in de aandeelhouderstructuur van nexuzhealth, waarbij Cegeka zijn belang vergroot naar 56% van de aandelen en UZ Leuven 44% van de aandelen behoudt.

Internationalisering van nexuzhealth 
De integratie van de Cegeka healthcare activiteiten binnen nexuzhealth doet het bedrijf groeien naar een organisatie met een omzet van 50 miljoen euro en 350 medewerkers. "Het betekent ook de eerste internationale stap voor ons bedrijf. Het bestaande Laboratory Information System dat we overnemen vanuit Cegeka heeft onder meer klanten in België en over de grens in Frankrijk en Zwitserland”, zegt Delande, die benadrukt dat bestaande klanten in de toekomst ook kunnen rekenen op het nieuwe software platform dat samenwerking met en tussen zorgverleners en de patiënt centraal stelt. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.