Nieuw Jules Bordet Instituut ingehuldigd op de Anderlechtse Erasmuscampus

Het nieuwe Jules Bordet Instituut is vandaag ingehuldigd op de Erasmuscampus in Anderlecht. Het ziekenhuis was tot nu toe gevestigd op de Brusselse Waterloolaan. Door de geplande verhuis in november naar een nieuwe locatie is er meer plaats voor extra ziekenhuisopnames maar ook voor onderzoekslaboratoria.

Op de Erasmuscampus in Anderlecht zijn verschillende medische instellingen gevestigd zoals het Erasmusziekenhuis, de geneeskundefaculteit van de ULB en de Franstalige Brusselse Hogeschool Ilya Prigogine. De concentratie van zorginstellingen en onderzoeksgroepen op de campus werkt volgens het Bordet Instituut enkel bevorderlijk en zal "de studie naar oncologische ziekten en behandelingen versterken" , aldus directeur van het instituut Francis de Drée.

Het nieuwe gebouw heeft een capaciteit van 90 extra ziekenhuisbedden, wat het totaal doet neerkomen op 250 beschikbare bedden. Jaarlijks plant de instelling een 100 tot 120-tal onderzoeken uit te voeren. De investering in het vernieuwende project bedroeg 400 miljoen euro.

De verhuizing van de gehospitaliseerde patiënten en de stopzetting van de activiteiten op de voormalige site (behalve radiotherapie) is voorzien op 27 november 2021. Op dat moment worden op nieuwe site van het Nieuwe Bordet Instituut alle activiteiten opgestart.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.