Vandenbroucke denkt dat Vooruit met dit resultaat "zal kunnen wegen"

Huidig minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) denkt en hoopt dat zijn partij met dit verkiezingsresultaat kan wegen op de regeringsonderhandelingen. Dat zei hij zondagavond na afloop van de verkiezingen.

"Het was onze bedoeling dat we met Vooruit kunnen wegen op het beleid dat moet gevoerd worden, zowel in Vlaanderen als federaal. We hebben een goeie campagne gevoerd en veel zorgen gehoord van mensen. Ik denk dat we met dit resultaat effectief kunnen wegen en we zijn bereid om met iedereen die ernstig wil onderhandelen aan tafel te gaan", aldus Vandenbroucke. 

Het Vooruit-boegbeeld benadrukt wel dat gezondheidszorg, koopkracht, onderwijs en openbaar vervoer belangrijke thema's voor Vooruit zijn bij de onderhandelingen. "We gaan als alle stof is neergedwarreld kijken hoe we ons best opstellen, maar daar gaan we vanavond niks over zeggen."

Vandenbroucke vindt het tot slot goed dat N-VA als sterkste Vlaamse partij uit de bus is gekomen, en niet Vlaams Belang. "Dat signaal is op zichzelf een belangrijk signaal. En ere aan wie ere toekomt: het is de verdienste van de N-VA dat zij standhouden en eerste democratische partij in Vlaanderen blijven", klinkt het nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.