Vitaz bouwt nieuwe polikliniek in Temse

Eind 2025 opent Vitaz in campus Temse een gloednieuwe polikliniek waar zo'n twintig medische specialismen consultaties zullen houden. Vorige week werd officieel het startsein van de werken gegeven door de directie van Vitaz en het gemeentebestuur van Temse. Toen werd niet de eerste steen gelegd maar wel de eerste put gegraven voor de nieuwe kliniek. Het wordt een gebouw van 1600 m² over twee verdiepingen.

Alle grote medische specialismen - in totaal een 20-tal - zullen er net als nu consultaties houden met toevoeging van gynaecologie. 

Voor de gemeente Temse is het behoud van de polikliniek op de zogenaamde zorgcampus een grote meerwaarde voor de inwoners die zich niet naar Sint-Niklaas moeten verplaatsen. Zij krijgen dicht bij huis een groot aanbod aan medische specialismen. Aangezien de consultaties in Temse erg in trek zijn, is het ook voor Vitaz een logische stap om het huidige aanbod te behouden én nog uit te breiden. Om de kwaliteit van zorgverlening in stand te houden, drong een volledige nieuwbouw met lichte en moderne consultatieruimtes zich op.

Tegen eind 2025 zal het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.