Vlaamse formatie - "Zuhal Demir zou graag gezondheidszorg doen" (Dedecker)

 "Zuhal Demir zou graag gezondheidszorg doen. Ik zou ook graag hebben dat dat naar N-VA gaat." Dat zei Jean-Marie Dedecker zondag bij VTM Nieuws. Volgens de West-Vlaming moet deze regering de arbeidsmarkt en de gezondheidszorg splitsen.

Dedecker werd twee weken geleden als onafhankelijke op de West-Vlaamse N-VA-lijst verkozen met 58.000 voorkeurstemmen. Bij VTM liet hij zijn licht schijnen over de Vlaamse formatie. Zo zou hij, als hij zijn hart laat spreken, liever Demir als minister-president zien dan Matthias Diependaele, ook al noemt hij die laatste "een goede keuze". "Diependaele is iemand die de knip op de portemonnee durft te houden, die durft zeggen waar het op staat. Het is een integer figuur."

Maar Demir wordt hoe dan ook minister, zei Dedecker, en ze zou daarbij liefst gezondheidszorg doen, of 'welzijn' zoals de bevoegdheid in Vlaanderen heet.

Op het federale niveau ziet Dedecker een 'historische kans'. "Ik zit 25 jaar in het parlement en dit is de eerste keer dat Wallonië centrumrechts heeft gestemd. We moeten dat historische moment met twee handen grijpen."

Volgens de West-Vlaming moet deze regering de arbeidsmarkt en de gezondheidszorg splitsen. "En Bart De Wever moet het zelf doen. Dat heb ik hem ook persoonlijk gezegd."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Godelieve VANERMEN

    24 juni 2024

    Goed gezegd JM ! NU OF NOOIT !