Volgens Trump verliest Israël de communicatieoorlog in Gaza

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is van mening dat Israël de communicatieoorlog in Gaza aan het verliezen is. "Elke avond zenden de media video's uit van een gebouw dat instort. Dat zouden ze niet moeten uitzenden. Doordat ze dat wel doen, verliest Israël de communicatieoorlog", vertelde Trump in een interview met The Hugh Hewitt Show. Hij vindt dat ze "snel komaf moeten maken" met de oorlog. "Er is een overwinning nodig en het duurt lang".

Trump, die opnieuw meedoet aan de presidentsverkiezingen, zei dit terwijl huidig Amerikaans president Joe Biden voor de eerste keer zijn onvoorwaardelijke steun aan Israël afzwakte. Biden, die ambities heeft om zijn ambt met vier jaar te verlengen, vroeg donderdag aan Israël om "specifieke, concrete en meetbare" maatregelen te nemen om de burgers en hulpverleners in de Gazastrook te beschermen. De president maakte duidelijk dat het beleid van de VS met betrekking tot Gaza zal worden bepaald door een beoordeling van die Israëlische maatregelen. 

De dodelijke oorlog in de Gazastrook begon op 7 oktober met een ongekende aanval van de extremistische Palestijnse beweging Hamas op Israël. Hierbij kwamen 1.160 mensen om het leven. De vergeldingscampagne van het Israëlische leger die daarop volgde, kostte al aan meer dan 33.000 Palestijnen het leven. De Gazastrook kampt nu met ernstige voedseltekorten en een gezondheidssyteem dat niet meer functioneert.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    05 april 2024

    Trump mag blij zijn dat er niet dag en nacht drones over zijn Mar-a-lagoun zoemen en niet op tijd en stond 1 sexbom a la Stormy droppen in het bed v Meliana !