Wallonië maakt 1,9 miljard vrij voor renovatie van ziekenhuizen

De Waalse regering heeft haar tweede gewestelijke plan voor de renovatie van ziekenhuizen goedgekeurd voor de periode 2024-2028. Dat gaat samen met een investering van bijna 1,9 miljard voor 49 instellingen, meldt minister van Gezondheid Christie Morreale.

Het document dat werd goedgekeurd is een voortzetting van een eerste plan in 2019 met als doel om het Waalse ziekenhuispark binnen de 35 jaar volledig te renoveren. Het volgt op een projectoproep van juli 2022, waarop 33 van de 36 ziekenhuizen en 16 van de 20 psychiatrische ziekenhuizen zijn ingegaan. In totaal werden 330 projecten ingediend. 

Het gaat om ziekenhuizen die al gemoderniseerd zijn die hun infrastructuur willen uitbreiden, ziekenhuizen die verder willen moderniseren of ziekenhuizen die willen renoveren of ingrepen willen doen op vlak van energie en duurzaamheid.

De hoogste bedragen werden toegekend aan Vivalia Centre Hospitalier Centre Ardenne in de provincie Luxemburg (190,6 miljoen euro), het centre hospitalier de la Citadelle in Luik (172,9 miljoen), de centres hospitaliers Jolimont in Henegouwen (123,8 miljoen) en de Clinique Saint-Pierre Ottignies in Waals Brabant (113,5 miljoen).

"Het infrastructuurplan is een belangrijk element binnen de vastberadenheid van de regering om de kwaliteit van de patiëntenzorg voortdurend te verbeteren en bij te dragen tot het welzijn van de zorgverleners. Het is een aanzienlijke investering, die gerechtvaardigd wordt door het belang en de hoogdringendheid van de maatschappelijke uitdagingen", aldus Morreale.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.