WHO-topman juicht toe dat Frankrijk recht op abortus in grondwet verankert

De topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) juicht toe dat Frankrijk het recht op abortus heeft verankerd in de grondwet.

Op X schrijft Tedros Adhanom Ghebreyesus de beslissing van Frankrijk om "de rechten van vrouwen te garanderen en hun leven te redden" toe te juichen. "Risicovrij abortus maakt deel uit van de gezondheidszorg."

Als eerste land ter wereld verankerde Frankrijk het recht. Het parlement stemde definitief in tijdens een speciale zitting in het Kasteel van Versailles.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Lucas Kiebooms

    11 maart 2024

    alleen het 'kind dat moet geboren woprden' is zonder recht en wordt vernietigd op gruwelijke wijze. Hij heeft geen enkele verdediger meer, zelfs Gaia die wel dierenleed aanklaagt komt niet op voor een kind. Hoe zoiets in de grondwet kan verankerd worden en dan toegejuicht worden, is onbegrijpelijk. Ziet niemand de genocide niet? Voor België alleen sedert de wet 700.000 geregistreerde abortussen is een stad zo groot als Antwerpen. En dan berichten over gebrek aan opgeleide werkkrachten en veroudering van de bevolking. Medische ethiek is daarmee voorbij. Hippocrates een vergissing.