Wilt u de volgende geneesheer-directeur-generaal van het Riziv worden?

Het Riziv zoekt onder meer een geneesheer-directeur-generaal voor de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle (DGEC). Leidend ambtenaar dr. Bernard Hepp ging met pensioen in de herfst van 2017. In een nieuwe sollicitatieprocedure worden artsen uitgenodigd om zich tot 16 september kandidaat te stellen.

Of om zich niet kandidaat te stellen! De aankondiging die al een maand op de homepage van de site van het Riziv staat - en die naar Riziv-maatstaven behoorlijk lyrisch is - preciseert voor alle duidelijkheid: “To the point: het gaat hier om een functie met een grote verantwoordelijkheid en een belangrijke sociale impact die uw harttonen wellicht meermaals zal doen stijgen van voldoening.”

En “We zoeken een arts die niet snel buiten adem is, met een passie voor de mechanismen van de GVU-verzekering, die de nieuwe uitdagingen van de DGEC volop wil aangaan”.

Selor geeft een aantal voorwaarden voor kandidaten: houder zijn van een diploma in de genees-, heel- en verloskunde en minstens zes jaar ervaring in management of ‘nuttige professionele ervaring’ van minstens tien jaar, ervaring in specifieke domeinen zoals de verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen (GVI) en of specifieke domeinen als medische expertise (juridische, reglementaire, ethische, economische en gezondheidszorgaspecten).  

Naast generieke managementvaardigheden is er ook sprake van bijzondere vaardigheden, zoals 'een goed begrip van paritair beheer en mechanismen van budgettaire verdeling in de sociale zekerheid’ en 'een goede kennis van de problemen van fraude of onrechtmatig gebruik in de gezondheidszorg’.

De uitverkorene zal verantwoordelijk zijn voor 260 medewerkers en een budget van 25 miljoen euro. De vergoeding? Een jaarlijks bruto - en al geïndexeerd - salaris van 149.158,02 euro.

Het Riziv is op zoek naar een opvolger van dr. Ri De Ridder, voormalig directeur-generaal van de Dienst Geneeskundige verzorging, die eind 2018 met pensioen ging en in juni 2018 voorzitter werd van Dokters van de Wereld.

Jo De Cock, de huidige administrateur-generaal, zou binnen een tiental maanden met pensioen gaan.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.