Ziekenhuisdirecteuren discussiëren over in- en outsourcing

Aanstaande donderdag houden de Belgische ziekenhuisdirecteuren (BVZD) hun algemene vergadering, gekoppeld aan een themanamiddag over in- en outsourcing annex ziekenhuisbudget. Na een reeks presentaties staat een boeiend panelgesprek tussen enkele algemeen directeurs op het programma.

Na een inleidend woordje van algemeen directeur AZ Vesalius Tongeren en BVZD-voorzitter Eric Christiaens (foto) die de huidige situatie in- et outsourcing van zijn ziekenhuis schetst, volgen enkele presentatie die diverse facetten van de problematiek belichten. Enkele concrete gevallen passeren de revue.

Kers op de taart wordt de paneldiscussie over voor- en nadelen van outsourcing. Deelnemers hier zijn 
François Burhin, algemeen directeur van Centre Hospitalier EpiCURA, Katlyn Colman, algemeen directeur  KARUS vzw, Thierry Freyne, algemeen directeur, AZ Sint-Lucas & Volkskliniek, Pascal Mertens, algemeen directeur van Intercommunale Vivalia en Sophie Piedboeuf, algemeen directeur van het St. Nikolaus-Hospital Eupen.

Welke kennis moet je absoluut binnen je ziekenhuis houden, waar is dan weer winst te boeken door taken uit te besteden? Een thema dat in de toekomst zeker nog aan belang zal winnen, ook al in het licht van de netwerkvorming en de krappe ziekenhuisbudgetten.

> Studiedag in- en outsourcing BVZD

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.