ZNA Cadix wordt "veel meer dan een nieuw ziekenhuis"

Met een ware transformatie van de omgeving, wordt het toekomstige ZNA Cadix in Antwerpen "veel meer dan een ziekenhuis". Dat zeggen schepen voor gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) en schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA) bij de voorstelling van het ruimtelijk plan.

De stad Antwerpen legde de afgelopen jaren het openbaar domein rond het toekomstige ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) Cadix volledig opnieuw aan. Zo kreeg de buurt onder andere heel wat nieuw groen. Daarnaast wordt er met nieuwe tram- en bushaltes en enkele fietssnelwegen ingezet op betere mobiliteit. 

Die mobiliteit zal enkel maar belangrijker worden in de buurt van het Park Spoor Noord. Naast tal van studenten zal de buurt vanaf 2023 heel wat patiënten, bezoekers en personeel van ZNA Cadix moeten verwerken. Jaarlijks worden er meer dan 200.000 mensen verwacht. 

De benedenverdieping van het ziekenhuis zal vlot toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners en studenten. Rond het ziekenhuis komt een autoluwe omgeving en er zal geen bovengrondse parkeermogelijkheid zijn.

Tot slot komt er een ruime openbare tuin (5.300 m²) bovenop de ondergrondse parking. Het groendak dient als buffer voor het hemelwater, dat tevens wordt opgevangen voor de besproeiing van het groendak. ZNA Cadix telt negentien verdiepingen en opent in maart 2023.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.