Studiedag 'Energietransitie in de welzijns- en zorgsector' - 14 juni 2023 (Brussel)

Studiedag 'Energietransitie in de welzijns- en zorgsector' - 14 juni 2023 (Brussel)

Waar? Herman Teirlinckgebouw, Auditorium Havenlaan 88, Brussel

Wanneer? 14.06.2023

Het Vlaamse en Brusselse energie- en klimaatbeleid schakelen een versnelling hoger: tegen 2050 moeten we evolueren naar koolstofneutrale gebouwen. Dat betekent een grote transitie in hoe we onze gebouwen verwarmen, koelen en verlichten... Ook zorggebouwen moeten hun steentje hieraan bijdragen. Wat is het beleid dat deze transitie mee vorm geeft? Welke verplichtingen komen op de zorgsector af (bvb. EPC Niet-Residentieel, renovatieverplichtingen, ...)? Welke instrumenten en financieringsmogelijkheden ondersteunen dit en hoe kan je er als zorgvoorziening mee aan de slag? Welke lessen kunnen we trekken uit de ervaringen van andere voorzieningen en wat zijn goede praktijken?

Wilt u antwoorden op deze vragen? Kom op woensdag 14 juni 2023 naar de studiedag ‘Energietransitie in de welzijns- en zorgsector: beleid, ondersteuning en uitdagingen’, een initiatief van het VEB, het VEKA en het VIPA. Samen zetten ze hun schouders onder de transitie naar koolstofneutrale gebouwen en presenteren hun aanbod en enkele nieuwe initiatieven. Ook Bruxeo licht haar aanpak en ervaringen toe. Zij ondersteunen Brusselse voorzieningen in hun route naar energieneutraliteit in 2050.

Gebruik deze dag om helemaal bij te zijn met de nieuwe evoluties en verplichtingen maar ook om contact te leggen met de klantverantwoordelijken van het VEB, je concrete vragen rond klimaatsubsidies te stellen aan een VIPA-medewerker of collega voorzieningen te ontmoeten en ervaringen te delen.