Aalsterse ziekenhuizen OLV en A.S.Z. worden AZORG

Vanaf 1 januari 2025 verdwijnen de namen 'A.S.Z.' en 'OLV'. Dan fusioneren de twee Aalsterse ziekenhuis tot één groot dat AZORG zal heten. Aalsters burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) onthulde maandagochtend de nieuwe naam en het logo. “Een historisch moment”, noemde de burgemeester het. Met deze fusie ontstaat één van de grootste ziekenhuizen in België - en het derde grootste in Vlaanderen - met vergaande expertise en innovatiecapaciteit.

Deze naam belichaamt de missie en visie van het nieuwe fusieziekenhuis, waarbij de patiënt centraal staat en uitmuntende zorg van A tot Z wordt geleverd. 

Christoph D’Haese, voorzitter A.S.Z.: “Dit is een belangrijke stap op weg naar de fusie die op 1 januari 2025 zal worden voltrokken. Door de krachten van beide ziekenhuizen te bundelen, ontstaat één van de grootste ziekenhuizen in Vlaanderen. Als burgemeester van de Stad Aalst zie ik dit als een belangrijke realisatie om van onze stad een échte zorgstad te maken. In het nieuwe fusieziekenhuis zullen alle campussen een belangrijke rol vervullen.” 

Prof. Patrick De Baets, voorzitter OLV: “ De missie van AZORG is om een toonaangevend ziekenhuis te zijn waar excellente zorg van A tot Z wordt uitgewerkt, waarbij de patiënt de volle aandacht krijgt gedurende het volledige behandelingstraject en waar het voor al onze medewerkers aangenaam werken is.” 

Dr. Michaël Rosseel, voorzitter vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis: “Als één van de grootste ziekenhuizen in Vlaanderen, wil AZORG uitmunten in hooggespecialiseerde en complexe medische zorg. Door in te zetten op innovatie en door de sterke betrokkenheid van onze medewerkers zijn we een betrouwbare zorgpartner. Samen realiseren we de beste zorgresultaten vanuit het perspectief van de patiënt.” 

De nieuwe entiteit staat na de fusie voor:

• Jaarlijks 950.000 ambulante contacten (consultaties,…)

• 58.000 verblijvende opnames per jaar

• 120.000 dagziekenhuisopnames per jaar

• 90.000 aanmeldingen spoedgevallen per jaar

• 2.500 bevallingen per jaar

• Meer dan 500 arts-specialisten (stafleden) en meer dan 5.000 medewerkers

• 1.200 gefinancierde bedden

Vanochtend werden estafettegewijs vanuit de zes campussen (Aalst Merestraat, Aalst Moorselbaan, Asse, Geraardsbergen, Ninove, Wetteren) de puzzelstukken aangebracht naar de locatie waar de nieuwe naam werd voorgesteld, samen met het bijbehorende logo.

De burgemeesters van iedere gemeente zwaaiden telkens de estafetteploeg uit.

In de naam kun je allerlei associaties terugvinden. 'AZORG' verwijst naar uitstekende zorg, maar je vindt er ook de samenstelling AZ en Zorg in terug en ORG als afkorting van organisatie. De eerste letter kan uiteraard ook naar Aalst verwijzen.

(c) foto: Kirsten Segaert

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.