Ann Van den Bruel algemeen directeur KCE

Op 22 december meldde het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) de benoeming van Ann Van den Bruel als algemeen directeur. Zij volgt Marijke Eyssen op, die vier jaar lang interim-directeur-generaal was. Deze benoeming komt er op het moment dat het KCE 20 jaar activiteit in de gezondheidszorgsector viert.

Ann Van den Bruel -met haar opmerkelijke achtergrond in de medische en wetenschappelijke wereld- neemt de teugels van de instelling over. Ann Van den Bruel keert terug naar het KCE, waar ze eerder zes jaar als onderzoeker werkte. Ze verliet de instelling in 2010 om een post als klinisch docent en vervolgens universitair hoofddocent aan de universiteit van Oxford te aanvaarden.

Sinds 1999 combineert ze haar wetenschappelijk werk met de huisartsenpraktijk. Na haar onderzoeksopdracht in Oxford werd ze in 2018 benoemd tot hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven. Het afgelopen jaar was ze actief betrokken bij de New Deal Huisartsgeneeskunde.

Op 1 maart 2024 ruilt ze deze klinische en wetenschappelijke activiteiten in voor een nieuwe uitdaging binnen het KCE. Ann Van den Bruel toont zich enthousiast bij het vooruitzicht om het KCE te leiden: "Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar het KCE in mijn nieuwe rol als algemeen directeur.

Het KCE is een sterke onderzoeksinstelling die in zijn 20-jarig bestaan duidelijk zijn stempel heeft gedrukt op de Belgische gezondheidssector. Samen met zijn getalenteerde team wil ik voortbouwen op deze indrukwekkende fundamenten om op dezelfde weg verder te gaan en te werken aan een gezondheidszorg die uitmuntendheid en innovatie combineert, maar ook aandacht heeft voor gelijkheid en rechtvaardigheid."

Christophe Janssens als versterking
Het management van het KCE is ook versterkt door Christophe Janssens, die is bevestigd in zijn rol als adjunct-algemeen directeur.

Met een achtergrond in kinesitherapie en een masterdiploma in volksgezondheidwetenschappen brengt hij een brede waaier aan ervaring mee, na gewerkt te hebben in ontwikkelingssamenwerking en de publieke sector voor hij in 2018 bij het KCE aan de slag ging.

> "Wetenschappelijk werk draagt bij aan versterking positie huisarts" (Ann Van den Bruel)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.