AZ Maria Middelares Top Employer 2024

Op donderdag 18 januari ontving de vzw Maria Middelares voor het tweede jaar op rij het certificaat 'Top Employer’ van het Top Employers Institute. De vzw omvat de ziekenhuizen AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze en twee medische centra in Gentbrugge en Aalter. Maria Middelares is de enige niet-universitaire zorgorganisatie in België die dit jaar de titel van Top Employer ontvangt (het UZA was laureaat voor de universitaire ziekenhuizen).

Het internationale certificaat is een erkenning van de voortdurende inzet om een ‘straffe’ werkgever te zijn, helemaal op maat van al het ‘straf volk’ dat er werkt. Om de titel te behalen, nam de organisatie deel aan een survey, met daaraan gekoppeld een screening en een audit.

Belangrijke thema’s zijn daarbij opleiding, onboarding, bedrijfscultuur, leiderschapsstrategie, innovatie, werkomgeving, diversiteit en inclusie, en interne communicatie.

Herbert Lecomte, directeur personeel en administratie: “We zijn blij dat we ook dit jaar bekroond worden voor onze inspanningen. Het certificaat beloont ons voor onze sterke punten als werkgever, met suggesties om ons hr-beleid verder te optimaliseren. Onze medewerkers zijn de drijvende kracht achter dit certificaat, en we blijven ons dan ook elke dag voor hen inzetten. Sinds 1 januari vormen we één krachtige vzw, die nog sterker kan streven naar het welzijn van alle medewerkers.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.