AZ Oostende - Serruys - Spoed operationeel

Sinds 1 november werken de 2 Oostendse ziekenhuizen onder de naam van AZ Oostende vzw. De teams gingen vanaf 1 november onvermoeid aan de slag om de overgang mogelijk te maken. Sinds gisteren is de stap gezet voor de spoedopnames.

Na de defusie van AZ Sint-Jan Brugge moeten in AZ Oostende - Serruys alle technische systemen, netwerken, administratieve koppelingen, ... worden aangepast en getest. Daarbij staat de veiligheid van alle patiënten voorop. Elke dienst wordt volledig gecontroleerd aan de hand van controlelijsten en starten op volgens strikte draaiboeken. Een standaarddienst wordt op zo’n 150 à 200 punten doorgelicht. Daarom is er een overgangsfase tot 13 november 2023 waarin het zorgaanbod in Serruys tijdelijk is teruggeschroefd terwijl alle zorg in Damiaan verzekerd blijft.

"Sinds 6 november startten we de activiteiten in AZ Oostende - Serruys in fases weer op", luidt het. "De diensten Medische beeldvorming en Nucleaire geneeskunde startten als eersten succesvol op. Ook het ziekenhuisonthaal, de apotheek, het lab en de meeste raadplegingen gingen terug van start, net als enkele zorgeenheden en ondersteunende diensten."

"Sinds donderdag 9 november zijn de Spoedgevallendiensten terug operationeel in beide ziekenhuizen. Wat wel belangrijk is: voor zwangeren, bevallingen en kindergeneeskunde kan men best onmiddellijk in AZ Oostende - Damiaan terecht. Er is immers geen verloskwartier of kinderafdeling meer in Serruys."

"Ook het operatiekwartier en Intensieve Zorg in Serruys zijn opgestart, specifiek voor urgenties. Vanaf 13 november wordt de normale activiteit hernomen."

"De komende dagen gaan ook alle overige raadplegingen en diensten in Serruys terug van start. Je kan de evolutie volgen via de website www.azoostende.be."

Alle diensten en consultaties blijven  bereikbaar op de gekende telefoonnummers.

Bij het maken van je afspraak bij een specialist verneem je in welk ziekenhuis je wordt verwacht, luidt de boodschap voor patiënten. De beide ziekenhuizen werken intussen verder toe naar het fusieziekenhuis.

Intussen vond ook de eerste onderwaterbevalling plaats in AZ Oostende – Damiaan. Nayèla was op dinsdag 7 november de eerste baby die in AZ Oostende onder water het levenslicht zag. AZ Oostende blijft dus de mogelijkheid om onder water te bevallen in Oostende aanbieden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.